Kalender

12.05
Vårutflykt Tusby Strandväg
01.09
Höstresa Till S:t Michel och Valamo.
 

Bli medlem

Bli medlem i Helsingfors Släktforskare. Läs mer...

Användbara länkar

Tipsa gärna om nya länkar
som kunde läggas till. Kontakta webmaster per e-post.

Gå till länksidan...

 

 

 


 

 

Uppdaterat 22.4.2015
 

Höstresa till S:t Michel och Valamo 1-4.9.2015

I S:t Michel rundtur med lokal guide, besök till Infanterimuseet. Museet firar 100 årsjubileet av Jägarrörelsen med en omfattande utställning.

Incheckning på Sokos Hotel Vaakuna. Middag på Mikkelin Klubi.

Besök till ELKA, centralarkivet för Finlands näringsliv. Lunch. Besök till landsarkivet i S:t Michel vars verksamhetsområde omfattar södra Savolax, södra Karelen och Kymmenedalen. I landsarkivet förvaras också handlingar från gamla Viborg län, bl.a. kyrkböckerna från de evangelisk-lutherska och ortodoxa församlingarna i de avträdda områdena. Till landsarkivets specialuppdrag hör säkerhetsarkivering av mikrofilmer.

Resan fortsätter till Valamo som är Finlands mes betydelsefulla centrum för ortodox kultur. Övernattning, lunch och middag. Guidad rundvandring i klostret.

Avfärd till UNESCOs världskulturarv Verla som är ett träsliperi och pappfabrik. En unik industrimiljö från den finska träförädlingens tidiga år. Lunch och guidning. Avfärd till Helsingfors.

Läs mer om programmet

Även andra än föreningens medlemmar är välkomna. Anmäl dig på webben. Länk där du kan anmäla dig till resan. 

 

 

HSF på Facebook

Helsingfors Släktforskare har upprättat en Facebooksida som aviserar om föreningens verksamhet såsom månadsmötena på Arbis. På sidan delas även aviseringar från andra släktforskningsrelaterade sidor. Välkommen att besöka oss där. Kolla och gilla.

Läs mer...

     

 

COLLEGIUM GENEALOGICUM HELSINGFORSIENSE