Höstresa

11 September 2018, 09:00 - 12 September 2018, 20:00

Resa till S:t Michel 

Årets höstresa går mot nordöst. Tyngdpunkten på resan ligger på arkiv, muséer och historia.
Start tisdag 11.9 kl. 9.00 från Mannerheimvägen invid Kiasma.
Vi åker med Lundströms buss, som är med oss under hela resan. Färden till St Michel tar ca 2 ½ timme. Incheckning på Sokos hotell Vaakuna, ett kvarter från torget, lunch.

Under de två dagarna besöker vi Riksarkivet (f.d. Landsarkivet) med guidning och näringslivets centralarkiv ELKA med guidning samt de viktigaste sevärdheterna i stan; Högkvartersmuseet/Päämajamuseo öppnar extra för oss (under 10 euro per person), Infanterimuseet/Jalkaväkimuseo, domkyrkan och förstås Mikkelin tori, där det är värt att smaka på mujkorna.
Den som vill se på specifika dokument bör elektroniskt beställa dem på förhand från Riksarkivet. Gå in på Riksarkivets hemsidor eller sänd per e-post önskemålen till kirjaamo(at)arkisto.fi. Uppgifter om de avträdda områdena finns i Riksarkivet i St Michel.


Första dagens kväll äter vi middag på Mikkelin klubi. Det blir ”Meny Mannerheim” med vorschmack, gös Walewska och nougatparfait med hallonmelba. Klubben var marskalkens stamställe under  krigsåren.


Resans pris: cirka 200-250 euro, beroende på deltagarantalet. I priset ingår bussresa tur-retur och övriga transporter under dagarna, inkvartering i dubbelrum, museernas inträdesavgifter och guidningar, middagen och två luncher. Enkelrumstillägg 50 euro. Matdrycker betalar man på plats.

Anmälan: senast 15.5 till Lena Boström med något av alternativen e-post lena.bostrom(at)kolumbus.fi eller telefon 0403562570, på webbsidan här nedan eller på de anmälningslistor som cirkulerar på månadmötena.

Meddela om ev. matallergier.


Anmälningsavgiften 100 euro betalas in senast 20.5 och resten av reseavgiften senast 15.8 på föreningens konto.
Anmäl dig

Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver: